Expressie.nl

Nieuws

Beeldenworkshop van papier-maché 2 februrai DAGCURSUS.

In een dag een beeld maken kan dat? Ja dat kan! Zondag 2 februari 2020.

Ik heb een procédé ontwikkeld om van hout, specifiek papier en papier-maché beelden te maken. Ze zijn licht, ze zijn mooi en ze zijn verrassend eenvoudig te maken!. We beginnen met een demonstratie en daarna ga jezelf aan ‘t werk.

Hou je van Afrikaanse figuren, nomaden, sjamanen of Egyptische dansers, of toch liever een jogger, een moeder met kind of een stoere held?…eigenlijk is alles mogelijk. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Tijd: 10.00-16.30-17.00, € 70,- p.p. incl. alle materialen en drankjes en lunch.
Bel: 0624504757 of stuur een mail.

 

  

GPS techniek en meer: 16 februari 2020

3P staat voor Platre (gips) Papier maché (spreekt voor zich) Peinture (schilderen) …je zou het in het Nederlands ook GPS kunnen noemen, gips, papier maché en schilderen…wel zo duidelijk. De workshop kost € 70,- all in,  (incl. lunch) kijk ook even bij 3P workshops.

Uiteraard kan je ook andere belangstellenden enthousiast maken. info@expressie.nl

We bouwen het beeld op , daarna volgt het gipsproces en daarna het papier maché.Papier maché, als krantenpapier in behangersplak gedoopt, of papierpulp/poeder waardoor er een ruwere huid kan ontstaan…het is jullie ontdekkingstocht hierin, en een kennismaking met deze door mij ontwikkelde techniek.

Dan moet het drogen…lunchen we en daarna gaan we verder. De laatste deel gebruiken we om het beeld een mooie geschilderde “huid” te geven, met acrylverf, maar je zou er ook b.v. zand doorheen kunnen mengen……je zou hem glanzend kunnen aflakken (thuis) maar dat is je eigen keuze.

Waar zorg ik voor: alle materialen, koffie/thee/ schorten/doeken om je handen aan af te vegen. etc. Waar zorg jij voor: een inspirerend voorbeeld, een foto, een 3D voorbeeld, een idee? Houd het eenvoudig zo’n eerste keer, dit is kennis maken met de techniek.

Bedenk dat je beeldje niet groter wordt dan max. 20 cm. start: 10.00 uur einde: 16.30 – 17.00 uur…. Zeeweg 4 Mocht je met de auto komen dan moet je je even aanmelden op een parkeerapp. Mocht je nog vragen hebben, bel dan gerust 0624504757 of 0703557260.

Klik hier voor de impressie van afgelopen workshopavonden.

Violet of bel 0624504757 Klik HIER voor VioletRoest website

   

 

 

Lightwalk Scheveningen * 14 december * 2019 glim – lach – worm

Op 14 december zorgen Violet Roest & Thea Heikens van www.expressie.nl en www.kunstopscheveningen.nl voor een vriendelijke ondersteuning voor de 7000 wandelaars van de lightwalk.

Er zijn door o.a. KOPS-leden, en bekenden, 100 glim-lach-wormen gemaakt. Op de avond van 14 december worden die op het Scheveningse deel van de route geplaatst in 5 groepen van 20 lichtgevende creatieve, hilarische wormen.

Het doel van dit project is een vriendelijke glimlach te toveren op de gezichten van de wandelaars…vandaar de vraag: hoe lacht een glimworm?

Meer info?

Bel Violet 0624504757

 

  

Kunstroute 15-16 september 2018  Zeeweg 4 met 3 exposanten!!!! 12.00-17.00 uur

Klik op de link voor de brochure. brochure kunstroute klein

                                                                                   

 

  

 

 

 

 

 


 

Op deze pagina van Den Haag Direct treft u een artikel over Violet Roest


Op deze link naar de website van If then is now treft u een uitgebreid artikel over Violet Roest.


 

  

Een andere manier om met hetzelfde procedé 3P, boetseren, gips en schilderen om te gaan.