Expressie.nl

Over de lessen

SCHILDERLESSEN TECHNISCH

Ik geef al jaren teken en schilderles met heel veel plezier in mijn mooie atelier op de tweede etage aan de Zeeweg OP Scheveningen.

De groepjes zijn max.10 personen en er is veel persoonlijke aandacht. Sommige van de cursisten zijn beginners, anderen schilderen al een tijdje en vinden het leuk en inspirerend om bij mij hun hobby verder te ontwikkelen. Er zijn in mijn atelier diverse mogelijkheden om je talent te ontwikkelen, aangeraden wordt echter als je onbekend bent met de beeldende kunsten, met de basis van het tekenen en schilderen te beginnen. Deze basis is vooral veel beter KIJKEN!!!!!
Daarna volgt de technische informatie betreft het materiaal en wat daarbinnen de diverse mogelijkheden zijn.
In het begin zullen we werken n.a.v. stillevens om een solide basis en vertrouwen te ontwikkelen. Daarna is het mogelijk om vrijer en abstracter te gaan werken.

Voor mij persoonlijk is mijn atelier de plek waar mensen naar toe komen om zichzelf te ontwikkelen. Het is vooral leuk en spannend om deze talenten van jezelf te ontdekken.
Deze bereidheid van de cursisten creëert een sfeer van nieuwsgierigheid en ontdekking. Door de individuele (en technische) begeleiding van mijn kant is het mogelijk om een enorme diversiteit aan persoonlijke werkwijzes zichtbaar te maken. Dat is verrassend en bevredigend voor de cursisten omdat het gemaakte werkstuk altijd de weergave is van hun ontwikkeling op dat moment.

Maandag, dinsdag en woensdagochtend 09.30-12.00 € 55,- per maand, gewone vakanties behalve de grote zomervakantie worden doorbetaald. Er is een maand opzegtermijn.

 

SCHILDERLESSEN INTUïTIEF

Naast het technische begeleiden van mijn cursisten gaat mijn hart uit naar ieders persoonlijke proces. In blokken van 4 maandagmiddagen (14.00-16.00) geef ik intuïtief schilderen, waarbij persoonlijke groei, levensvragen en universele thema’s aan bod kunnen komen. Het gaat hierbij dus niet om beter te leren schilderen, het gaat hier om meer ruimte te ontwikkelen voor waar jouw vragen naar wijzen.

 

dsc_8054-large

Violet Roest (1955)

Ik volgde de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Sindsdien ben ik als beeldend kunstenaar actief, heb exposities en geef teken en schilderlessen.

Bestuurslid van KOPS (Kunstenaars OP Scheveningen) geweest.

Wil je mijn eigen werk zien kijk dan even op www.violetroest.nl